”Vuxenpsykiatrin får höga betyg av patienterna”

Hem/Nyheter/”Vuxenpsykiatrin får höga betyg av patienterna”

”Vuxenpsykiatrin får höga betyg av patienterna”

I Blekinge har man satsat på bemötandeutbildningar något som kan ha haft effekt då patienterna gett högt betyg till psykiatrin i den nationella patientenkäten

Ur Blekinge läns tidning

” Vuxenpsykiatrin i Blekinge har fått topplaceringar när patienterna bedömde sina upplevelser av vården. Det fram går av en nationell patientenkät som genomfördes i våras.

Patienterna är nöjda med att de görs delaktiga i vårdplaneringen och med att de upplever personalen lyhörd och engagerad. På dessa två punkter är vuxenpsykiatrin i Blekinge bäst i landet.

Psykiatrin får höga patientbetyg även inom personalens förmåga att kommunicera och informera patienterna, samt tillgänglighet, kontinuitet i vården och omhändertagandet.

Slutligen fick Blekinges vuxenpsykiatriska öppenvård en tredjeplacering i riket när det gäller respekt och bemötande, skriver landstinget i ett pressmeddelande.

88 procent av Blekinges patienter tyckte att bemötandet präglats av respekt för allas lika värde och att de mött medkänsla och engagemang hos personalen.

–I dag arbetar vi mer med en personcentrerad vård som innebär att vi ser till hela människan, oavsett diagnos. Hela organisationen har ett engagemang för detta och jag tror att en trygg och välutbildad personal är grunden för att kunna ge bra vård, säger Karin Magnusson. ”

 

Ur Blekinge läns tidning

2018-11-12, 20:45
Simone Hansen

2018-12-05T14:55:39+01:00 26 november, 2018|Taggar: , , |